Sağlık

Bangladeş, Çin'le ortak Kovid-19 aşısı ortak üretim anlaşması imzalayacak

Yakın zamanda yayımlanan haberde dışişleri bakanının, anlaşmanın çok kısa sürede imzalanacağı ve ortak üretimin birkaç hafta içinde başlayacağı şeklindeki sözlerine yer verild...

Abone Ol

Yakın zamanda yayımlanan haberde dışişleri bakanının, anlaşmanın çok kısa sürede imzalanacağı ve ortak üretimin birkaç hafta içinde başlayacağı şeklindeki sözlerine yer verildi. Salı günü, Bangladeş'in başkenti Dakka'daki Çin Büyükelçiliği'nin Elçi Müsteşarı Yan Hualong da Facebook hesabından paylaştığı mesajda iki ülke arasında planlanan işbirliğini teyit etmişti. Yan, "Yakın zamanda ortak aşı üretimi için geleceğiz" diye konuştu.

Bangladeş Sağlık Bakanı, Birleşmiş Milletler'in Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında Çin'in ürettiği Sinopharm aşısından 1,7 milyon dozun Dakka'ya ulaştığını da teyit etti. Çarşamba günü gazetecilere demeç veren Bangladeş Maliye Bakanı AHM Mustafa Kamal, hükümetin 138 milyonu aşkın kişiyi aşılama hedefini gerçekleştirmesi için yaklaşık 276 milyon doz aşıya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gazetenin bildirdiğine göre Bangladeş şu ana kadar sadece 5 milyon kişiyi tam olarak aşıladı. İki dozluk aşıların birinci dozunu olanların sayısı ise 15 milyon. Bangladeş'te 1,4 milyon Kovid-19 vakası görüldü, 23.000'in üzerinde kişi hayatını kaybederken 1,2 milyonun üzerinde kişi ise iyileşti.