Politika

Bakan: Almanya'nın enerji arzı, nükleerden vazgeçilmesine rağmen güvende

BERLİN, 29 Aralık (Xinhua) Bu yılın sonunda Almanya'daki son üç nükleer santralin işletme ruhsatları sona erecek ve tesisler kalıcı olarak kapatılacak. Kapatmaların en geç 202...

Abone Ol

BERLİN, 29 Aralık (Xinhua) Bu yılın sonunda Almanya'daki son üç nükleer santralin işletme ruhsatları sona erecek ve tesisler kalıcı olarak kapatılacak. Kapatmaların en geç 2022'nin sonunda yapılması planlanıyor. Ekonomik İşler ve İklim Eylem Bakanlığı (BMWi), "Bunun, 2011'de kabul edilen nükleerden aşamalı çıkışın başka bir önemli aşamasını tamamlayacağını ve bu ülkedeki nükleer güvenliği önemli ölçüde artıracağını" bildirdi. Habeck "Almanya'daki arz güvenli güvence altında olmaya devam ediyor" diye ekledi.

2011'deki Fukuşima felaketinin ardından eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, aralarında tüm nükleer santrallerin güvenlik denetiminin de bulunduğu bir nükleer moratoryum başlatmıştı. Bu, Almanya'nın nükleer enerjiden aşamalı olarak çıkışını hızlandırmasına yol açtı. Ancak bunun, "son yıllarda artan ve uluslararası standartlara göre çok yüksek olan enerji arzının güvenilirliğini etkilemediğini" belirten BMWi, "Bunun gelecekte nükleerden vazgeçilmesiyle birlikte bu yüksek seviyede kalacağını" kaydetti.