Bilim ve teknoloji

Baihetan Hidroelektrik Santrali faaliyete başladı

Hidroelektrik santrali, Yangtze Nehri'nin üst kısmında yer alan Jinsha Nehri üzerine kurulu ve ülkenin güneybatısındaki Yunnan ve Sichuan eyaletlerine uzanıyor. Toplam kurulu...

Abone Ol

Hidroelektrik santrali, Yangtze Nehri'nin üst kısmında yer alan Jinsha Nehri üzerine kurulu ve ülkenin güneybatısındaki Yunnan ve Sichuan eyaletlerine uzanıyor. Toplam kurulu kapasitesi 16 milyon kilovat olan hidroelektrik santrali, her biri 1 milyon kilovat kapasiteye sahip 16 adet hidroelektrik ünitesiyle donatıldı. Söz konusu üniteler dünyada en büyük kapasiteye sahip tekli ünite olma özelliğine sahip.

Santralin yer altındaki güç merkezinde bu ünitelerden ikisi sorunsuz şekilde çalışıyor. Tüm ünitelerin Temmuz 2022'ye kadar faaliyete geçmesi planlanırken, yıllık ortalama 62,4 milyar kilovatsaatin üzerinde elektrik üretmesi bekleniyor. Santrali inşa eden Çin Üç Boğaz Şirketi'nin (CTGC) verdiği bilgilere göre; Baihetan projesinin tam olarak işletmeye alındığında yıllık olarak 19,68 milyon ton standart kömür tasarrufu sağlaması ve karbondioksit emisyonlarını 51,6 milyon ton, sülfür dioksit emisyonlarını 170.000 ton ve nitrojen oksit emisyonlarını 150.000 ton azaltması bekleniyor.