Irak Sağlık Bakanı Hasan el Tamimi, Perşembe günü Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen iki intihar saldırısında en az 32 kişinin öldüğünü, 110 kişinin de yaralandığını bildirdi.

El Tamimi yaptığı açıklamada, Bağdat'taki hastanelere 32 cesedin ulaştığını, 110 yaralının da tedavi için hastanelere yatırıldığını belirtti. Bakan, "Yaralıların çoğu tedavi gördükten sonra hastanelerden ayrıldı, 36 kişinin tedavileri ise sürüyor" dedi.

Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor
21 Ocak 2021'de çekilen fotoğrafta, Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen intihar saldırılarından zarar gören pazar yeri görülüyor. (Fotoğraf: Xinhua)

İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak Xinhua'ya adı gizli kalmak koşuluyla yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde bir intihar bombacısının üzerindeki patlayıcı kemeri Bab al-Sharji bölgesindeki kalabalık bir açık hava giyim pazarında patlattığını belirtti. Kaynak, birkaç dakika sonra ise ikinci intihar bombacısının aynı pazar yerinde kendini patlattığını söyledi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak çoğu durumda, güvenlik güçlerini ve Irak genelindeki pazarlar, kafeler ve camiler de dahil olmak üzere kalabalık yerleri hedef alan benzer intihar saldırılarından aşırılık yanlısı İslam Devleti (DEAŞ) grubu sorumlu oluyor.

21 Ocak 2021'de çekilen fotoğrafta, Irak'ın başkenti Bağdat'taki ölümcül intihar saldırılarının ardından harap olan pazar yerinde duran bir oyuncak ayı görülüyor. (Fotoğraf: Xinhua)

Irak güvenlik güçlerinin 2017 yılı sonlarında ülkedeki DEAŞ militanlarını tamamen yenilgiye uğratmasından bu yana, Bağdat'taki güvenlik durumunun

iyileşmesiyle birlikte intihar saldırılarının sayısında da azalma görülmüştü. Bununla beraber, DEAŞ'tan geriye kalanların, güvenlik güçleri ve sivillere karşı gerilla saldırıları düzenlemek için kentsel alanlara veya çöl ve kayalık bölgelere sızmalarıyla savaşın etkilerinin hissedildiği ülkede ara sıra ölümcül olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Editör: İRFAN KARSLI