Şirketten yapılan açıklamada, AWS BugBust'ın, geliştiricilerin, kendi çalıştıkları kuruluşlarda Amazon CodeGuru kullanarak 1 milyon yazılım hatasını ve 100 milyon ABD doları tutarındaki teknik borcu toplu olarak ortadan kaldıracak ilk küresel hata bulma yarışması olduğu belirtildi.

Amazon CodeGuru, hataları belirlemek ve uygulamalardaki en masraflı kod satırlarını bulmak için makine öğrenimini kullanan bir geliştirici aracı. Etkinlik boyunca her bir katılımcının düzelttiği toplam hata sayısı ve maliyet tasarrufları küresel AWS BugBust lider panosuna eklenecek, böylece katılımcılar profil rozetleri, özel ödüller kazanacak ve masrafları ödenerek Las Vegas'ta düzenlenecek AWS re:Invent etkinliğine katılmak üzere bir gezi yapma şansı elde edecek.

Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

AWS'de Amazon Makine Öğrenimi Başkan Yardımcısı Swami Sivasubramanian, "Bugün, geliştiricilerin kod kalitesini iyileştirmelerine, hataları ortadan kaldırmalarına, uygulama performansını artırmalarına ve uygulama kaynak maliyetlerinde milyonlarca dolar tasarruf etmelerine destek olacak tamamen yeni bir yaklaşımı duyurmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Sivasubramanian, "AWS BugBust Challenge ile geliştiriciler, Amazon CodeGuru'yu kullanarak yaygın kodlama hatalarını bulmak için zamandan tasarruf edebilir ve eğlenceli bir rekabet içinde uygulamalarını geliştirmek ve şirketlerine çok para kazandırmak için daha çok zaman harcayabilirler" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI