Sağlık

Avusturyalı şirket, AB'ye 5 milyon aşı dozu daha katkıda bulunacak

Kurz düzenlediği basın toplantısında, BioNtech/Pfizer Kovid-19 aşısı için lipit nanopartiküllerin üretiminde uzmanlaşmış bir şirket olan Polymun Scientific'in üretimini yaza k...

Abone Ol

Kurz düzenlediği basın toplantısında, BioNtech/Pfizer Kovid-19 aşısı için lipit nanopartiküllerin üretiminde uzmanlaşmış bir şirket olan Polymun Scientific'in üretimini yaza kadar AB için 15 milyon dozdan 20 milyon doza çıkaracağını söyledi.

Şansöyle "AB'nin yardımıyla beş milyon doz daha üretmeyi garanti altına aldığımız ve böylece Avusturya'da kendimiz için de 100 bin doz aşı daha sağlamayı başardığımız için mutluyum" dedi.

Kurz, Avusturya'nın hala "ketçap şişesi etkisini", başka bir deyişle, olabildiğince çok insanı hızla aşılamak için yeterli dozu beklediğini belirtti. Kurz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Danimarkalı mevkidaşı Mette Frederiksen ile Perşembe günü yaptığı görüşmenin, önümüzdeki yıllar için ortak aşı üretimine odaklandığını da açıkladı.

Aşı tedarikiyle ilgili olarak şu anda Rusya ve Çin ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Şansölye, bu aşamada işe yarayan her şeyin iyi olacağını, çünkü bunun jeopolitik bir mesele değil, "nasıl olabildiğince çok hayatın kurtarılacağı ve nasıl olabildiğince çabuk normale dönüleceği" meselesi olduğunu belirtti.