Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 5,26 milyon sınır ötesi seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde 5,26 milyon sınır ötesi seyahat yapıldı

BEİJİNG, 15 Eylül (Xinhua) -- Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, diğer ülkelerin "seyrüsefer özgürlüğü" bahanesiyle Çin'i kışkırtmaya ya da Çin'in egemenliğine zarar vermeye yönelik eylemlerine kesinlikle karşı olduklarını belirtti. Wu açıklamayı, iki Alman savaş gemisinin Cumartesi günü "seyrüsefer özgürlüğünü" gerekçe göstererek Taiwan Boğazı'ndan geçmesiyle ilgili soru üzerine yaptı.

Sözcü, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Harekat Komutanlığı'na bağlı deniz ve hava kuvvetleri birliklerinin geçiş boyunca savaş gemilerini izlediğini belirtti. Seyrüsefer özgürlüğünün kasıtlı olarak izinsiz geçiş anlamına gelmediğine işaret eden sözcü, bunun Çin'i kışkırtmak ya da Çin'in egemenliği ile güvenliğine zarar vermek için kullanılmaması gerektiğini söyledi. Çin ordusunun teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Wu, Çin'in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlılıkla savunmak, ayrıca Taiwan Boğazı'nda barış ve istikrarı korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.

Kaynak: rss