Sağlık

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yeni vaka olmadığı için karantina kaldırılıyor

Victoria Başbakanı Daniel Andrews kısıtlamaların büyük bölümünün Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da hafifletileceğini doğruladı. "Bunu mümkün kılan Victoria halkına teşekkür...

Abone Ol

Victoria Başbakanı Daniel Andrews kısıtlamaların büyük bölümünün Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da hafifletileceğini doğruladı. "Bunu mümkün kılan Victoria halkına teşekkür etmek istiyorum ve her bir Victoria sakinine sabrı için teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullanan Andrews şöyle devam etti: "Sizin sayenizde virüsün bu daha bulaşıcı olan mutasyonunu takip edip köşeye sıkıştırabildik. Bu, aynı zamanda kısıtlamaların büyük çoğunluğunu hafifletip Kovid Güvenlikli Yaza geri dönebileceğimiz anlamına geliyor."

Restoranlar, perakende satış noktaları ve kamusal mekanlar yeniden açılacak ve insanların her ne amaçla olursa olsun evlerinden çıkmalarına izin verilecek. Öğrenciler okullarına geri dönebilecek ve işyerleri yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Ancak evler dışında tüm kapalı alanlarda ve fiziksel mesafenin korunmasının mümkün olmadığı dış mekanlarda maske takılması zorunlu olmaya devam edecek.

Toplantı kısıtlamaları da devam edecek. Victoria sakinleri evlerine her gün en fazla 5 ziyaretçi kabul edebilecek ve halka açık toplantılara en fazla 20 kişi katılabilecek. Hastaneler ve yaşlı bakımevlerine ziyaretler de her evden bir kişiyle kısıtlı olacak.

Andrews, "Bunun zor olacağını biliyorum. Son 12 ayın ardından hepimiz sevdiklerimizle zaman geçirmek istiyoruz" dedi ve "Ancak kurallara bağlı kalarak ve kimleri ne kadar sık gördüğümüze dikkat ederek dostlarımızın ve akrabalarımızın korunmasına yardımcı olacağız" diye ekledi.