Söz konusu açıklama, AstraZeneca aşısının insanların Pfizer ve Moderna gibi bazı başka aşıları tercih etmesi yüzünden Avustralya'da üretilmeyeceğine yönelik haber üzerine yapıldı.

Afrika ülkeleri acı kölelik geçmişinin üstesinden gelerek birlik için mücadele ediyor Afrika ülkeleri acı kölelik geçmişinin üstesinden gelerek birlik için mücadele ediyor

CSL, yatırımcılara yönelik açıklamasında, "Aşının itibarının tecrübe ettiği belki de orantısız sayılabilecek eleştirilere rağmen AstraZeneca aşısının milyonlarca Avustralyalıya koruma sağlamış olmasından ve daha fazlasının bölgedeki komşularımıza gönderilecek olmasından daha fazla gurur duyamazdık" ifadelerini kullandı.

Avustralya hükümetinin aşı anlaşmasında Avustralya'da toplam 50 milyon doz AstraZeneca aşısının üretilmesi öngörülüyor. Şirket, şu ana kadar 20 milyondan fazla doz üretti ve geri kalan üretimin de önümüzdeki yılın başlarına kadar tamamlanması bekleniyor.

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, CSL ve AstraZeneca'nın sözleşmenin yerine getireceğini teyit etti, ancak sözleşmenin 50 milyon dozdan sonra uzatılmayacağı ve şirketin başka ilaç ve aşıların üretimine ilişkin taahhütleri olduğu imalarında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI