Bilim ve teknoloji

Avustralyalı araştırmacılar, ağır sanayi kaynaklı emisyonları azaltmak için ulusal programa öncülük edecek

Federal hükümet, kısa süre önce, ANU'nun Ağır Sanayi Düşük Karbonlu Geçiş İşbirliği Araştırma Merkezi'ne önümüzdeki 10 yıl için,39 milyon Avusturalya doları (29,3 milyon ABD d...

Abone Ol

Federal hükümet, kısa süre önce, ANU'nun Ağır Sanayi Düşük Karbonlu Geçiş İşbirliği Araştırma Merkezi'ne önümüzdeki 10 yıl için,39 milyon Avusturalya doları (29,3 milyon ABD doları) ödeneceğini duyurdu. Kredi, karbon nötr teknolojileri kullanarak çelik ve alüminyum üretmenin yeni yollarını geliştirmeye dair araştırmaları finanse edecek.

Ağır sanayiler, Avustralya'nın karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor. ANU'nun Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nden John Pye, The Canberra Times gazetesinin Cumartesi günü bastığı bir haberde verdiği demeçte, "Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, uygulandığında küresel karbondioksit emisyonlarının yüzde 9'unu ortadan kaldırabilecek yeşil çelik yapımı için süreçleri gözden geçiriyoruz" diye konuştu.

Pye, araştırma ekibinin hidrojenin materyal üretmek için nasıl kullanılabileceğini araştırmak üzere sektör ortaklarıyla çalışacağını belirtti.John Pye, "Avustralya büyük bir demir cevheri ihracatçısı, bu yüzden bu program ilerledikçe büyük teknoloji şirketleriyle birlikte nasıl çalışabileceğimizi görmek için ortaklıklar kuracağız" dedi. Pye, "Böylece, büyük ölçekli hidrojen arzının neye benzediğini görmek için modelleme ve hesaplamalar yapabileceğiz" diye konuştu.