Avustralya'nın ulusal bilim ajansı son 12 ayda 150 yeni türü adlandırdığını bildirdi. İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) Çarşamba günü, asker sineğin 13 yeni türü dahil olmak üzere adlandırdığı yeni türlerin bir listesini yayınladı.

İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) tarafından sağlanan bu fotoğrafta yeni opal dikenli asker sinek yukarıdan görülüyor, 15 Eylül 2021. (CSIRO/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

CSIRO'nun Avustralya Ulusal Araştırma Koleksiyonları'nda Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi olan Bryan Lessard, Avustralya'nın biyolojik çeşitliliğini korumak için türlerin adlandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Deloitte Access Economics tarafından Haziran ayında yayınlanan bir araştırma, yeni türlerin keşfedilmesine yatırılan her doların 35 Avustralya doları (25,6 ABD doları) ekonomik fayda sağladığını ortaya koydu.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp
İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) tarafından sağlanan bu fotoğrafta yeni adlandırılan bir asker sinek görülüyor, 15 Eylül 2021. (CSIRO/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Takma adı "Sinek Adam Bry" olan Bryan Lessard, yayınlanan basın açıklamasında, "Adlandırdığım 13 yeni asker sineğin çoğu Kara Yaz orman yangınlarından olumsuz etkilenen bölgelerde yaşıyor" ifadelerini kullandı. Lessard şöyle devam etti: "Söz konusu türlerden ikisi, Opaluma opulens ve Antissella puprasina, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin Kırmızı Listesi'nde tehlike altındaki tür olarak kabul edildi ve orman yangınlarında önemli ölçüde yanan bir bölge olan Queensland'daki Lamington Ulusal Parkı'nda yaşadığı biliniyor.

İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) tarafından sağlanan bu fotoğrafta sivrisineğin egzotik bir türü görülüyor, 15 Eylül 2021. (CSIRO/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

"Avustralya'da ilk kez tespit edilen ve Japon ensefaliti virüsünü bulaştırabilen sivrisineğin egzotik bir türünü, Culex tritaeniorhynchus'u bu yıl tanımladık. Başlangıçta tanımlanamayan bir yerli türle karıştırılmıştı." Listedeki hayvanların çoğunluğunu böcekler oluşturuyor.

İngiliz Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu (CSIRO) tarafından sağlanan bu fotoğrafta bir kertenkele görülüyor, 15 Eylül 2021. (CSIRO/Dağıtım Xinhua aracılığıyla)

Nadir bulunan üç böcek, Pokémon video oyunu serisindeki bulunması zor yaratıklardan yola çıkarak, Binburrum articuno, Binburrum zapdos ve Binburrum moltres olarak adlandırıldılar. Tayland yakınlarındaki Andaman Denizi'nde tespit edilen yeni bir pürüzsüz tazı köpek balığı türü, araştırmacılar tarafından daha önce gruplandırıldığı yakından ilişkili bir türden ayırt edildikten sonra Mustelus andamanensis olarak adlandırıldı.

Editör: İRFAN KARSLI