İnsan Yeteneği Geliştirme Programı, Suudi Arabistan'ın Vizyon 2030'u gerçekleştirmek için oluşturduğu programlarından biri. SPA'nın haberine göre veliaht prens, "İnsan Yeteneği Geliştirme Programı, mevcut ve gelecekteki işgücü piyasasına hazır olmak için ulusal insan yeteneklerinin rekabet gücününün yerel ve küresel çapta artırılmasına yönelik ulusal bir stratejiyi temsil etmektedir" dedi.

Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi şöyle devam etti: "Temelinde insan sermayesi bulunan, beceri ve bilgiye dayalı sağlam bir ekonomi yaratılmasına katkı yapacak bu program, vatandaşların geleceğe hazırlanması amacıyla, çocukluktan başlayıp üniversite, kolej, teknik ve mesleki yüksekokullardan geçerek işgücü piyasasına varana kadar toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve arzularını karşılamak için geliştirildi."

Program, Suudi Vizyon 2030'un 16 stratejik hedefini gerçekleştirmeyi amaçlayan 89 girişim içeriyor. Programın girişimleri arasında çocuklar için dirençli ve güçlü bir eğitim temeli geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla anaokullarının sayısının artırılmasının teşvik edilmesi de var. Öte yandan kariyer rehberliği ve danışmanlık girişimiyle kariyer hedeflerini planlamaları için vatandaşlara gerekli yetenek ve becerilerin sağlanması amaçlanıyor.

Programda ayrıca, istihdam edilebilirlik oranını yükseltmek için vatandaşların becerilerinin artmasını ve yeni beceriler kazanmalarını hedefleyen, girişimci ve yenilikçileri yerel ve küresel çapta gelecekteki işgücü piyasasına hazırlayan çeşitli girişimler de yer alacak.

Editör: İRFAN KARSLI