SİDNEY, 2 Mart (Xinhua) -- Yeni Güney Galler eyalet polisi, Çarşamba günü eyalette sel kaynaklı üçüncü can kaybının yaşandığını teyit etti. Eyaletin sellerden en çok etkilenen bölgelerinden biri olan Güney Lismore'da bir kadının cansız bedeni bulundu. Queensland eyaletinde hayatını kaybeden 8 kişiyle birlikte, ülkenin doğu kısmını etkileyen şiddetli sellerde can kaybı sayısı 11'e çıktı. Geçen haftadan bu yana Queensland ve Yeni Güney Galler'in kuzeyini etkileyen şiddetli hava şartlarının bu hafta da devam etmesi bekleniyor.

Yeni Güney Galler Meteoroloji Bürosu'na göre; Hunter ve Metropolitan bölgelerinin bir kısmı, İllawarra, Güney Sahili, Central Tablelands ve Southern Tablelands Tahmin Bölgeleri'nin bazı kısımlarında Çarşamba günü sellere yol açabilecek şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde toplamda 80 mm ile 120 mm arasında altı saat süren yağışlar görülebilir.

Öte yandan Sidney'in güneybatısında bulunan, kentin ana su kaynağı olan Warragamba Barajı dün gece taştı. Yeni Güney Galler Su İdaresi'ne göre, taşan su miktarı Mart 2021'de yaşanan su taşmasına göre daha az ancak bunun sonucu olarak ilgili nehir sistemlerinin su düzeylerinde artış yaşanması muhtemel.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor
Editör: İRFAN KARSLI