Sidney'in kuzey bölgesindeki bir grup COVID-19 vakası nedeniyle, şehir Noel Günü'nü ikiye bölünmüş şekilde geçirecek ve ilk ortaya çıkan vakaların kaynağının olduğu bölgede oturanlar tatil boyunca kapalı kalmaya devam edecek.

Başkenti Sidney olan Yeni Güney Galler Eyaleti'nde (NSW) Çarşamba günü yerel olarak bulaşmış sekiz Kovid-19 vakası kaydedildi, yedisi daha önce ortaya çıkanlarla bağlantılı olan bu vakalarla toplam sayı 97'ye çıktı.

Sidney sakinlerinin, Perşembe'den Cumartesi'ye kadar temel nedenler dışında şehrin kuzeyindeki birkaç banliyöyü kapsayan kapanmış bölgeden çıkmalarına veya bu bölgeye girmelerine izin verilmeyecek.

UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi UNICEF, Lübnan'da kolera tespitinin ardından acil durum müdahalesini etkinleştirdi

NSW Başbakanı Gladys Berejiklian, "Kuzey Sahilleri'nin kuzey kesiminde ikamet ediyorsanız ... bölgenizi terk edemezsiniz. Hala kapanmış durumdasınız" dedi.

Berejiklian, "Topluluğunuzun dışından kimseyi kabul edemezsiniz. Bunun için özür dilerim ama o bölgede karantinayı sürdürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Komşu bölgeye ise daha hafif kısıtlamalar getirildi ve Sidney'in diğer bölgelerinden ziyaretçi almalarına izin verildi, ancak onların da bölgeyi terk etmelerine izin verilmiyor.

Berejiklian, "Kuzey Sahilleri'nin (güney kesimindeki) insanların bu aşamada Sidney'in diğer bölgelerine karışmasını istemiyoruz, ancak insanları eve davet edebilirsiniz" dedi.

Sidney'in geri kalanında ise 10 yetişkine kadar ev toplantılarına izin verilen mevcut kısıtlamalar yürürlükte kaldı. Sadece Noel döneminde bu sayıya ek olarak 12 yaşın altındaki çocuklara izin verilmesi gibi küçük bir değişiklik yapıldı.

Editör: İRFAN KARSLI