Sağlık

Avustralya'da, AstraZeneca aşısı olan 3 kişide daha kan pıhtılaşması vakası bildirildi

Terapötik Ürünler İdaresi'nden (TGA) alınan bilgilere göre, vakalara 35 yaşındaki bir kadın ile 49 ve 80 yaşındaki iki erkekte rastlandı. TGA, Cuma günü yaptığı yazılı açıklam...

Abone Ol

Terapötik Ürünler İdaresi'nden (TGA) alınan bilgilere göre, vakalara 35 yaşındaki bir kadın ile 49 ve 80 yaşındaki iki erkekte rastlandı. TGA, Cuma günü yaptığı yazılı açıklamada, "Semptom başlangıcı, aşı olduktan sonraki 9 ila 26 gün arasında değişiyor," ifadesi yer aldı.

Son açıklama ile birlikte ülkedeki AstraZeneca aşısıyla bağlantılı olabilecek toplam kan pıhtılaşma vakalarının sayısı altıya çıktı. Vakalardan biri ölümle sonuçlandı. 80 yaşındaki erkek, AstraZeneca aşısını olduktan sonra kan pıhtılaşması tespit edilen 50 yaş üstü ilk kişi oldu. AstraZeneca, Avustralya'da bu yaş grubu için tavsiye ediliyordu.

Başbakan Scott Morrison ile eyalet ve bölge yöneticileri, Perşembe günü öğleden sonra, yeni bir aşı uygulama planına onay verdi. Plana göre, "AstraZeneca dozlarının mevcut stoku daha iyi kullanılarak" 50 yaşın üzerindeki insanlara yönelik aşılamalar hızlandırılacak ve diğer tip aşı olan Pfizer'a erişime, 1a ve 1b aşamalarında uygun olan 50 yaşın altındaki kişiler için sonraki aşamaların başlamasına kadar sınırlama getirilecek.

TGA'nın açıklamasında, üç yeni kan pıhtılaşma vakasının tümü için "klinik olarak stabil", "tedaviye olumlu yanıt veren" ve "iyileşme sürecinde" ifadeleri kullanıldı. TGA'ya göre, Avustralya'da Perşembe gününe kadar yaklaşık 1,1 milyon doz AstraZeneca Kovid-19 aşısı yapıldı.