Gündem

Avustralya ve Yeni Zelanda Arasında Normalleşme Yolunda İlk Adım!

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Pazartesi günü yaptığı açıklamada, koronavirüs vaka sayıları düşük kalırsa ülkenin 2021'in başlarında Avustralya'dan gelen yolculara sını...

Abone Ol

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Pazartesi günü yaptığı açıklamada, koronavirüs vaka sayıları düşük kalırsa ülkenin 2021'in başlarında Avustralya'dan gelen yolculara sınırlarını açacağını duyurdu.

Açıklamaya yanıt veren Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, iki ülke arasındaki seyahatin yeniden başlamasının her iki ekonomiye de fayda sağlayacağını söyledi.

Avustralya hükümeti, Yeni Zelanda'nın 2021'in başlarında ülkeler arasında bir seyahat koridoru açma taahhüdünü memnuniyetle karşıladı. Avustralya ise iki ay önce, 16 Ekim'de sınırlarını Yeni Zelanda'ya açmıştı.

Hunt, gazetecilere verdiği demeçte, "Yeni Zelanda'nın tavsiyesini memnuniyetle karşılıyoruz, ne de olsa denklemin öteki yarısını temsil ediyor" diye konuştu.

Hunt, "Yeni Zelanda ve Avustralya arasındaki böyle bir işbirliğiyle her iki yönde aileler, arkadaşlar bir araya gelebilecek ve uçuşlar yapılacak, ki bu da ekonomi için, havayollarımız için ve her iki ülke için iyi bir şey." diyerek ekledi: "Bu, uluslararası çerçevede normale dönüşün ilk adımı".

Ardern, seyahat koridorunun açılması için Avustralya'da koronavirüs bulaşı olmadan art arda 28 gün geçmesi gerektiğini ve Avustralya hükümetinin de onayının alınması gerektiğini söylerken Hunt bu onayın "kesinlikle" çıkacağını belirtti.

Hunt, "Birkaç hafta daha sürebilir, ama sabırla ve azimle çalışıyoruz" dedi.