Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Malavi ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Avustralya'nın en büyük müzesi, yakında dünyanın en eksiksiz ve iyi korunmuş Triceratops fosillerinden birine ev sahipliği yapacak.

Victoria Müzesi Çarşamba günü 67 milyon yıl önce yaşamış triceratops türü dinozorun yüzde 87'si mevcut iskeletini 2021'den itibaren Melbourne Müzesi'nde sergileneceğini duyurdu.

Bin kilogramdan daha ağır olan fosil, deri izleri, tendonlar, tam bir omurga ve neredeyse tam bir kafatasından oluşuyor. 6-7 metre uzunluğunda ve 2 metreden yüksek olan dinozor, yetişkin bir Afrika filinden daha büyük.

Victoria Müzesi CEO'su Lynley Crosswell, "Bu, şimdiye kadar dünyada yapılmış en önemli dinozor keşiflerinden biri ve bir Avustralya müzesi tarafından şimdiye kadar elde edilmiş en eksiksiz dinozor fosili." dedi.

"Bizim Triceratops ziyaretçileri keyiflendirip şaşırtacaktır ve yeryüzündeki yaşamın büyüleyici olduğu kadar kırılgan olduğunu da hatırlamamızı sağlayacaktır."

Museums Victoria'nın kıdemli paleontoloji küratörü Dr. Erich Fitzgerald, söz konusu iskeletin olağanüstü kalitesinin Triceratops'un anatomisine ve paleobiyolojisine ışık tutabileceğini söyledi.

Fitzgerald, "Bu, Triceratops'u anlamamızı sağlayacak Rosetta Taşı'dır," dedi.

Fitzgerald sözlerine şöyle devam etti: "Söz konusu türün 67 milyon yıl önce nasıl yaşadığına dair gizemleri ortaya çıkarmamıza yardımcı olacak olan bu fosil, tam bir kafatası ve tüm omurga dahil, yüzlerce kemikten oluşuyor."

Dev iskelet, 2014 yılında ABD'nin Montana eyaletindeki bir özel arazide keşfedildi ve yerin 1,5 metre altındaki bir kayadan çıkarılması için çalışmalar halen sürüyor.

Editör: İRFAN KARSLI