Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, Perşembe günü anlaşmayı duyurduğu konuşmasında, Avustralya'nın 2021 yılında 10 milyon doz, 2022 yılında ise Moderna tarafından "güncellenmiş varyant takviye aşısından" 15 milyon doz alacağını söyledi.

Avustralya Sağlık Bakanı, Moderna ile aşılamanın 28 gün arayla verilen iki doz halinde yapılacağını söyledi. Kanberra'da gazetecilere demeç veren Hunt, "Bu anlaşmanın iki amacı var. Öncelikle, tedarik zincirinin diğer kısımlarında herhangi bir zorlukla karşılaşılması durumunda bu yıl için yedek tedarik olacak. Ayrıca, bu aşılar takviye ve varyant stratejimizin temelini oluşturacak" dedi.

Avustralya hükümeti daha önce Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca ve Novavax ile aşı tedariki için anlaşmalar imzalamıştı. Avustralya'da Terapötik Ürünler İdaresi, Pfizer ve AstraZeneca aşılarının kullanımını onaylamıştı. Hunt, Perşembe günü yaptığı açıklamasında hükümetin ülke içinde mRNA aşılarını üretmek için özel sektörle görüşmeye başladığını da doğruladı.

Avustralya'da, Çarşamba günü itibarıyla 2,8 milyondan fazla Kovid-19 aşı dozu uygulandı. Australian Broadcasting Corporation'ın Perşembe günü yayınladığı habere göre Hunt, "Haftada yaklaşık 351.000 dozluk mevcut hızımızla, Avustralya'nın yetişkin nüfusunu tamamen aşılamak için gerekli olan 40 milyon doza 2023 yılının Mayıs aynının sonunda ulaşmayı bekleyebiliriz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI