BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan açıklamada, dünya örgütü ve partnerlerinin 2021'in ilk yarısında 8 milyon kişiye ulaştığı belirtildi. Kabil'de yerlerinden edilmiş yaklaşık 1.300 kişinin yakın zamanda yardım alması bekleniyor. Ofis, BM Mülteci Ajansı ve Uluslararası Göç Örgütü'nün Kunar vilayetindeki şiddet nedeniyle yerinden edilmiş 9.300'den fazla kişiye yardım dağıttığını söyledi.

OCHA, Dünya Gıda Programı'nın, yüz binlerce savunmasız insana ulaşarak, Ekim ile gelecek yılın Ocak ayları arasında gıda dağıtımı yapacağını söyledi. Maydan Vardak vilayetinde yaklaşık 63.000 kişi gıda yardımı alacak. Sağlık hizmetleri de insani müdahalede öncelik taşıyor. Ofis, Badahşan vilayetinin Yavan ve Ragistan ilçelerindeki kızamık salgınından en az 29 çocuğun etkilendiğini söyledi.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

OCHA, Dünya Sağlık Örgütü'nün Nimruz vilayet hastanesine günde 70 ila 90 test yapabilecek kapasitede yeni bir Polimeraz zincir reaksiyonu makinesi kurulması için yardım sağladığını söyledi. Bu makineyle, yapılan koronavirüs testleri önemli ölçüde artacak.

Editör: İRFAN KARSLI