Sağlık

Avustralya havayolları elverişli koşullarda daha hızlı iyileşme bekliyor

Perşembe günü açıklama yapan şirket, Qantas ile Jetstar'ın tüm iç hat mürettebatının tekrar işe döndüğünü ve iç hat kapasitesinin bu yılın ortasında Kovid öncesi dönemin yüzde...

Abone Ol

Perşembe günü açıklama yapan şirket, Qantas ile Jetstar'ın tüm iç hat mürettebatının tekrar işe döndüğünü ve iç hat kapasitesinin bu yılın ortasında Kovid öncesi dönemin yüzde 90'ına ulaşmasını beklediklerini, bunun önceki tahmin olan yüzde 80'in üstünde olduğunu ve böylece 2019 uçuş seviyesini geçeceğini belirtti. Faaliyetlerdeki bu hızlı toparlanmada artan iç talep, Yeni Zelanda ile iki yönlü seyahat balonunun açılması ve federal hükümetin 1,2 milyar Avustralya doları (yaklaşık 930 milyon ABD doları) değerindeki yarı fiyatlı bilet kampanyası etkili oldu.

Qantas CEO'su Alan Joyce "Artık sürdürülebilir toparlanmaya dair gerçekten olumlu işaretler görüyoruz" dedi. Virgin Australia havayolu da ilk deniz aşırı uçuşunu açıkladı. Virgin Australia CEO'su Jayne Hrdlicka, Bali ve Pasifik'e kısa mesafeli denizaşırı seferlerin yeniden başlayan ilk uçuşlar arasında olacağını, bunları Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri ile uzun mesafeli uçuşların izleyeceğini söyledi.

Virgin, iç hat ağ büyümesini artırmak için 10 Boeing 737 uçağı daha kiralayacağını açıkladı. Olumlu işaretlere rağmen, sektör halen dört gözle uluslararası sınırların yeniden açılmasını bekliyor. Joyce, "Bu yıl hala büyük bir mali kayıpla karşı karşıyayız ve bu, arka arkaya ikinci kez olmuş olacak. Pandemi başladığından beri 11 milyar Avustralya dolarından (8,52 milyar ABD doları) fazla gelir kaybettik ve bu rakam uluslararası seyahat normale dönene kadar artmaya devam edecek" dedi. Avustralya Ticaret ve Endüstri Odası'nın CEO'su Vekili Jenny Lambert, iç turizm asla uluslararası ziyaretçilerin değerini oluşturamayacağı için güçlü bir şekilde uluslararası sınırların açılmasına odaklanılması gerektiğini söyledi.