Sağlık

Avustralya Başbakanı kapanmalar nedeniyle işletmelere daha fazla destek sağlamaya açık

Morrison kısa süre önce Yeni Güney Galler, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde Avustralya nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan kapanmaya verdiği desteği yineledi ve...

Abone Ol

Morrison kısa süre önce Yeni Güney Galler, Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde Avustralya nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan kapanmaya verdiği desteği yineledi ve Kovid-19'un Delta varyantını kontrol altına almak için başka bir "alternatif" olmadığını söyledi. Morrison Pazar günü öğleden sonra gazetecilere verdiği demeçte, "Açık konuşayım. Bunu kontrol altına almak için Yeni Güney Galler'de kapanmadan başka bir alternatif yok" dedi ve ekledi: "Bu işi yapacak olan şey kapanma. Aşılar da destek olabilir, ancak kapanma etkili olmalı."

Avustralya federal hükümeti, kapanmadan etkilenen işletmelere ve işçilere verdiği desteği artırması için baskı altında. Katı kısıtlamalar Güney Avustralya'da Salı günü ve Victoria'da ise Çarşamba günü gevşetilmeye hazırlanıyor. Ancak ülkenin en büyük medya kuruluşu News Corp Australia Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Sidney ve çevresinde sokağa çıkma kısıtlamasının Eylül ortasına kadar devam edebileceğini bildirdi.

Morrison, hükümetin daha fazla destek önlemi almaya açık olduğunu söyledi. Morrison, "Maliye Bakanı, ben ve kabinenin geri kalanı, durum daha da geliştikçe bununla nasıl başa çıkacağımızı düşünmeye çok açığız" dedi. Morrison'ın yorumları, Sidney'de binlerce insanın hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını hiçe sayarak kapanma karşıtı protestolara katılmasının ardından geldi. Protestolar, Kovid-19'un çok hızlı yayılmasına neden olabilecek bir olaya dönüşme korkusu yarattı.

Sağlık Bakanlığı'nın son rakamlarına göre Pazar günü öğleden sonra, Avustralya'da onaylanmış Kovid-19 vaka sayısı 32.917'ye ulaştı. Son 24 saat içinde yerel olarak edinilen vakaların sayısı ise 154 oldu. Avustralya'nın en kalabalık eyaleti olan Yeni Güney Galler'de ise Pazartesi günü yerel olarak edinilmiş 145 yeni Kovid-19 vakası bildirildi.