Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, yeni kapanma önlemlerinin halkın yeni koronavirüse karşı korunmayı sürdürmesini sağlamak üzere Cuma gününden itibaren yürürlüğe girdiğini söyledi. Yerel radyoya konuşan Fernandez, kısıtlamaların insanların geceleri biraraya gelmesini önlemeye çalıştığını, bu bağlamda bar ve restoranların erken kapatıldığını, ancak "insanlar sorunun büyüklüğünün farkına varmadıkça hiçbir önlemin yeterli olmayacağını" dile getirdi. Arjantin'de Perşembe günü 23.683 yeni Kovid-19 vakası, salgının Mart 2020'de başlamasından bu yana bir günde kayda geçen en yüksek sayı oldu.

Yeni kurallar insanları evde kalmaya zorlamak için gece yarısından sabah 06:00'ya kadar sokağa çıkma yasağı getiriyor ve bar ve restoranların akşam 23:00 ile sabah 06:00 arasında kapalı kalmasını zorunlu kılıyor. Fernandez'e göre önlemler insanları, sosyal açıdan en fazla rahatladıkları zaman olan ve enfeksiyonların en fazla meydana geldiği gece saatlerinde sosyal olarak birbirinden uzak tutmayı amaçlıyor. Devlet Başkanı, "Nisan ayının ikinci yarısında aşılama oranını hızlandırmak için ülkeye daha fazla aşı gelecek... bu konu benim için son derece önemli, çünkü aşılama sayesinde (Kovid-19) yetişkinler için katlanabilir bir hastalık haline geliyor, insanlar hayatlarını kaybetmiyorlar ve bunun en iyi örneği benim" diye konuştu.

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

3 Nisan'da testi pozitif çıkan Fernandez, hiçbir semptom göstermediğini vurguladı. Fernandez, "Aşının ürettiği antikorlar son derece etkili. Aşı sayesinde herhangi bir semptom göstermeden... bu bulaşmadan sağ salim çıkacağımdan kuşku yok" dedi. İlk Kovid-19 vakasının 3 Mart 2020'de bildirildiği Arjantin'de Perşembe günü itibarıyla vaka sayısı 2.473.751'e ve ölüm sayısı 57.122'ye ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI