Sağlık

Arjantin Cumhurbaşkanı Latin Amerika ülkelerini pandemiye karşı birlik olmaya çağırdı

Fernandez, Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nun (LAKEK) Şili'nin başkenti Santiago'daki genel merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Pandemi, can kaybına yol...

Abone Ol

Fernandez, Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nun (LAKEK) Şili'nin başkenti Santiago'daki genel merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Pandemi, can kaybına yol açan bir hastalıktan çok daha fazlası. Pandemi, düzenin yetersizliklerini ortaya çıkardı" dedi.

Fernandez, "Kapitalizmin yetersizliğinden değil ama daha insancıl bir kapitalizm yaratmaktan bahsediyorum. Çünkü sadece bir tahvile veya hisseye oynayarak dakikalar içinde servet edinilen bu finansal türevler kapitalizmi, gerçekten pek çok kişiyi zengin ediyor ama dünyada milyonlarca insana ayak bağı oluyor" dedi ve şöyle devam etti: "Pandemi ekonominin temellerinin sağlam olmadığını ve toplumsal temellerin zayıf olduğunu gösterdi. Adaletsizliğin olduğunu ve eşitsizliğin bir sorun teşkil ettiğini ortaya çıkardı."

Arjantin Cumhurbaşkanı, "Sorunun üstesinden gelebilmek için kıtanın birlik olması esastır. Arjantin'i yönetmek kolay bir iş değil ancak çok taraflılığa duyulan ihtiyacın giderek daha açık hale geldiği küreselleşmiş bir dünyada, yaklaşan zorluğa karşı birleşmiş bir kıta olmalıyız" çağrısında bulundu.

Arjantin'de Salı günü itibarıyla 1.885.210 Kovid-19 vakası kayıtlara geçerken 47.253 kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi.