Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

TAU tarafından yapılan açıklamada, yeni nanoteknolojik gelişmenin, vücuda yerleştirilen diğer cihazların çene ve bağırsak faaliyetleri gibi doğal hareketleri kullanarak çalıştırılmasına da olanak sağlayabileceği belirtildi. Bu yeni yöntem, Çin'in Xi'an kentinde bulunan Xidian Üniversitesi, İrlanda'daki Limerick Üniversitesi ve İsrail'deki Tel Aviv Üniversitesi tarafından yürütülen ve Nature Communications dergisinde yayımlanan çalışmada kullanıldı.

Ekip, çeşitli organların (mekanik kuvvetle) harekete geçirilmesi yoluyla yeşil enerji üretmek için yenilikçi bir şekilde tasarlanmış bir malzeme kullandı. Tasarımlanmış bu malzeme, kolajen proteini gibi titanyum kadar güçlü ve son derece esnek bir yapıya sahip.

Çevre dostu olan bu malzeme aynı zamanda tamamen biyolojik olduğu ve toksik özellik taşımadığı gibi, vücut dokularına zarar da vermiyor. Ekibe göre, gelecekte bu malzemeden yapılmış tıbbi cihazlar, yapay bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan insan vücudundan doğal enerji alabilecek.

Editör: İRFAN KARSLI