Danimarka'nın bulaşıcı hastalıklar tespit kuruluşu olan SSI tarafından yürütülen bir çalışmada 1 Mart ile 13 Temmuz tarihleri arasında aşının sadece ilk dozunu olanlar arasında enfeksiyon görülme sıklığı, Delta varyantıyla gerçekleşen enfeksiyonların yüzde 22'sinin, ilk dozun verilmesinden 14 gün sonra görüldüğünü ortaya koydu.

Basın açıklamasında SSI'de daire başkanı olan Palle Valentiner-Branth, "Dolayısıyla insanlar aşılanmış ve kendilerine korona pasaportu verilmiş olmasına karşın bu grupta hala çok sayıda Delta varyantı enfeksiyonu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Valentiner-Branth, "Bu yüzden insanların enfeksiyona yakalanabileceklerini ve enfeksiyonun önlenmesine yönelik genel tavsiyelere uymaya devam etmelerinin gerekli olduğunu bilmeleri ve diğer dozu olmak için çok fazla beklememeleri gerek" dedi. Şu anda Danimarka'da ulusal aşı programı kapsamında Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın Kovid-19 aşıları kullanılıyor. SSI, her şeye karşın tek bir dozun bile "enfeksiyona yol açanın Alfa ya da Delta varyantı olmasına bakılmaksızın,

Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı Pakistan'da çocuk felci aşılama ekibine saldırı: 6 yaralı

Editör: İRFAN KARSLI