Şirket ilk çeyrekteki seyreltilmiş hisse başına karının 2020 mali yılının aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 1,68 dolara çıktığını açıkladı. Apple'ın iPhone satışlarından elde edilen geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artarak 55,96 milyar dolardan 65,60 milyar dolara ulaştı.

Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor Çin'in hibrit çimen teknolojisi gelişmekte olan ülkelerde insanlara geçim kaynağı sağlıyor

Şirketin giyilebilir aygıtlar ile ev ve aksesuar ürünlerinin satışları ise bir önceki yılın aynı dönemindeki 10,01 milyar dolardan 12,97 milyar dolara çıktı. Şirketin hizmet geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre, 12,72 milyar dolardan 15,76 milyar dolara yükseldi.

Apple'ın bilanço açıklamasına göre, uluslararası satışlar şirketin ilk çeyrekteki gelirinin yüzde 64'ünü oluştururken, Apple'ın Çin'deki net satışları bir önceki yılın aynı dönemindeki 13,58 milyar dolardan 21,31 milyar dolara yükseldi. Apple'ın CEO'su Tim Cook, "Tüm dünyadaki her Apple ekip üyesinin yorulmak bilmeyen inovatif çalışmaları olmasaydı Apple için bu çeyrek mümkün olmazdı" dedi.

Apple'ın CFO'su Luca Maestri ise "Aralık çeyreğinde iş performansımız her ürün kategorisinde çift haneli büyümeyle beslendi, bu da coğrafi bölümlerimizin her birinde tüm zamanların gelir rekorlarının kırılmasını sağladı ve kurulu aktif aygıt tabanı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı" açıklaması yaptı.

Maestri, "Bu sonuçlar, işletme faaliyetlerimizden gelen nakit akışımızın 38,8 milyar ABD doları rekor kırmasına yardımcı oldu. Ayrıca, zaman içinde net nakit nötr pozisyonuna ulaşma hedefimizi korurken, üç aylık dönem boyunca hissedarlarımıza 30 milyar ABD dolarının üzerinde ödeme yaptık" dedi. Apple Yönetim Kurulu, şirketin adi hisse senedi başına 0,205 dolar nakit temettü açıkladı. Temettü, 8 Şubat 2021 mesai bitimi itibarıyla kayıtlı olan hissedarlara, 11 Şubat 2021'de ödenecek.

Editör: İRFAN KARSLI