NEW YORK, 1 Mart (Xinhua) -- ABD'de yapılan yeni bir anket, ABD ekonomisi hakkında kötümser düşünen Amerikalıların sayısının, son altı yıldaki rakamdan daha fazla olduğunu gösterdi. Suffolk Üniversitesi ile USA Today'ın ortak anketine göre, ABD ekonomisini tanımlamak için ekonomik toparlanma, durağanlık, durgunluk veya ekonomik buhran olmak üzere dört seçenek verildiğinde, ankete katılanların yüzde 51'i, ABD'nin bir "durağanlık" veya "buhran" içinde olduğuna inanıyor.

Pazar günü açıklanan anket, 2016 yılından bu yana yapılan son 18 anket içinde, Amerikalıların çoğunluğunun ekonomiye ilişkin karamsar olduğu ilk anket oldu. USA Today gazetesi, sonucun, ekonomi algısında belirgin bir olumsuz değişimin işareti olduğunu belirtti. Ankete göre, katılımcıların yüzde 57'si ABD Başkanı Joe Biden'ın iş performansını onaylamazken, yüzde 58'i de onun ekonomiyi yönetim şeklini beğenmiyor.

Brezilya Devlet Başkanı Lula: Çin, Brezilya'nın ekonomik büyümesi için vazgeçilmez bir ortak Brezilya Devlet Başkanı Lula: Çin, Brezilya'nın ekonomik büyümesi için vazgeçilmez bir ortak
Editör: İRFAN KARSLI