LONDRA, 1 Mart (Xinhua) -- İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu'nda danışman çocuk doktoru olan Shamez Ladhani, Ulusal İstatistik Bürosu'nun (ONS) Pazartesi günü yayınladığı yeni verinin ebeveynler, klinik doktorlar ve yasa yapıcılar için güven verici olması gerektiğini söyledi.

ONS çalışmasının baş araştırmacısı Ladhani, "Mart 2020'den bu yana incelenen ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin büyük çoğunluğunun uzun süreli Kovid semptomları göstermemesi güven verici" diye konuştu.

Bilim insanı, bulguların çocukların yetişkinlere kıyasla Kovid-19'un sebep olduğu komplikasyonlar karşısında daha az risk barındırdığını ve bunun da çocukları akıl sağlığı desteğinin sağlandığı okullarda tutmanın hayati olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Çalışmanın Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu'ndan (LSHTM) eş baş araştırmacısı Patrick Nguipdop Djomo da "Bu veri, Kovid-19'un çocuklar ile gençler üzerindeki doğrudan ve dolaylı olası etkileriyle ilgili önemli bilgiler sunuyor" dedi. Araştırma ONS, LSHTM ve İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu'nun ortaklaşa liderliğinde gerçekleştirildi.

Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi Filipinler'de 3 yeni M çiçeği vakası tespit edildi
Editör: İRFAN KARSLI