Sağlık

Anket: ABD'de 5-11 yaş arası çocuğuna Kovid-19 aşısı vurdurmayı isteyen ebeveynlerin oranı üçte birden az

Kaiser Aile Vakfı tarafından yapılan araştırma, 14 ile 24 Ekim tarihleri arasında rastgele telefon numarası çevirme yöntemiyle ulaşılan ve ABD'yi temsil yeteneğine sahip 1.519...

Abone Ol

Kaiser Aile Vakfı tarafından yapılan araştırma, 14 ile 24 Ekim tarihleri arasında rastgele telefon numarası çevirme yöntemiyle ulaşılan ve ABD'yi temsil yeteneğine sahip 1.519 yetişkin ile gerçekleştirildi. Ebeveynlerin üçte biri, 5-11 yaş arası çocuklarını aşılatmadan önce aşının nasıl bir etki yaptığını "bekleyip göreceklerini" söylerken, yüzde 30'u 5-11 yaş arası çocuklarını "kesinlikle aşılatmayacaklarını" belirtti. Aşının bilinmeyen potansiyel uzun vadeli etkileri ve ciddi yan etkileri, ebeveynler için ana endişe kaynağı oldu. Ebeveynlerin üçte ikisi aşının çocuklarının gelecekteki doğurganlığını etkileyebileceği endişesi de taşıyor.

ABD Gıda ve ilaç İdaresi (FDA) danışmanları Salı günü, Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklara vurulmasına izin verilmesi yönünde oy kullanmıştı. Danışmanlar, aşının bu yaş grubunda uygulanmasının faydalarının, risklerinden fazla olduğunu söylemişti.

Pfizer-BioNTech aşısının klinik denemelerinden elde edilen sonuçlar aşının 5-11 yaş arası çocuklarda görülen semptomlu Kovid-19 hastalığına karşı güvenli ve yüzde 90,7 etkili olduğunu gösterdi.FDA, danışmanlarının tavsiyelerine dayanarak aşıya resmi izin verilip verilmemesini karara bağlayacak. İzin verilirse, Pfizer-BioNTech aşısı ABD'de küçük çocuklara vurulabilecek ilk Kovid-19 aşısı olacak.