Kültür - Sanat ve Tarih

Ana kesimden gelecek turistlerde artış bekleyen Macao İşçi Bayramı tatiline hazır

Macao'nun ana kesmiyle olan sınır kapılarının ve polisin tatil için kapsamlı bir hazırlık yaptığını söyleyen Macao Kamu Güvenliği Polis Teşkilatı Komiseri Ng Kam Wa, tatil sür...

Abone Ol

Macao'nun ana kesmiyle olan sınır kapılarının ve polisin tatil için kapsamlı bir hazırlık yaptığını söyleyen Macao Kamu Güvenliği Polis Teşkilatı Komiseri Ng Kam Wa, tatil süresince Macao'ya günlük ziyaretçi girişinin, Kovid-19 salgınından bu yana kaydedilen en yüksek günlük rekordan yüzde 20 daha fazla olmasını beklediklerini ifade etti.

Salgın durumu istikrar kazanmaya devam ettiği için Macao'yu ziyaret eden ana kesimden gelen turistlerinin sayısının da arttığını belirten Ng, 18 Nisan'da Macao'yu 36 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini ve bunun salgının başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca emniyetten yapılan açıklamaya göre, tatil sırasında gümrük işlemleri ve turistik noktalarda devriye gezmesi için güvenlik güçleri personel sayısını artırıldı.

Macao yönetimi, turistler için güvenli ve kaliteli bir destinasyon olan bölgenin tanıtımını aktif bir şekilde yapıyor, ana kesmin çeşitli şehirlerinde promosyon etkinlikleri düzenliyor ve elektronik platformlarda yapılan ödemelerde indirim imkanları sunuyor.

Macao Özel İdari Bölgesi ayrıca Macao'da otel rezervasyonu yapan ana kesimden gelen turistleri için yüzde 50'ye varan indirim kuponları da sundu. Perşembe günü itibarıyla Macao'da 396 gündür yerel bir Kovid-19 enfeksiyonu görülmedi ve bölgede virüs nedenli herhangi bir ölüm yaşanmadı.