Sağlık

Almanya'daki günlük Kovid-19 vakalarının sayısı 8 ay sonra ilk kez 1.000'in altına düştü

Robert Koch Enstitüsü, Pazartesi günü 549 yeni Kovid-19 vakası kaydetti. Bir hafta önce dahi bu sayı 1.117 vaka seviyesindeydi. Ülkede 100.000 vatandaş başına karşılık gelen b...

Abone Ol

Robert Koch Enstitüsü, Pazartesi günü 549 yeni Kovid-19 vakası kaydetti. Bir hafta önce dahi bu sayı 1.117 vaka seviyesindeydi. Ülkede 100.000 vatandaş başına karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans oranı da düşmeye devam etti ve Pazartesi günü 16,6'ya geriledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Funke medya grubuna Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "İnsidansın düşmesiyle birlikte normalleşme aşamalarını devam ettirmeliyiz" dedi. İlk aşamada dış mekanlardaki maske kullanım zorunluluğu kaldırılması söz konusu olabilir. İnsidansın çok düşük ve aşılama oranının yüksek olduğu bölgelerde bu uygulamaya kademeli olarak iç mekanlar da dahil edilebilir.

Pazar araştırma kurumu YouGov'un Pazartesi günü yayınladığı bir ankete göre, Alman vatandaşlarının yüzde 59'u kapalı alanlardaki sınıflarda gerçekleştirilen dersler sırasında maske zorunluluğunun kaldırılmasını destekliyor. Pandeminin başlamasından bu yana Almanya'da resmi olarak 3,71 milyondan fazla Kovid-19 vakası kaydedildi. Robert Koch Enstitüsü'nün verilerine göre, Almanya'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı Pazartesi itibarıyla 89.844 oldu.