Robert Koch Enstitüsü (RKI) Cuma günü, bir gün içinde 22 bin 806 yeni vaka görülmesinin ardından Almanya'da Kovid-19 vaka yükünün 1 milyonu geçtiğini duyurdu.

Federal hükümet hastalık kontrol ve önleme kurumu olan RKI'nın verilerine göre, Kovid-19'a bağlı günlük ölüm oranları tırmanmaya devam etti ve toplam kayıp sayısını 15 bin 686'ya çıkaran günlük 426 ölümle yeni bir rekor kırıldı.

Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi Büyüleyici Siçuan Yüksek Eğitim Sergisi İstanbul’da düzenlendi

RKI'ya göre, yoğun bakım ünitelerinde Ekim ortasında 655 olan Kovid-19 hasta sayısı çarpıcı bir artışla 3 bin 395'e çıktı. Artış devam ediyor ama devinimi birazcık gerilemiş durumda.

RKI son günlük raporunda, bulaşmada gözlenen artış nedeniyle, Alman halkının "salgının yayılmasını önleme kontrolünde sorumlu davranması" gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Perşembe günü Bundestag'da (Federal Meclis) yaptığı konuşmada, "Şüphesiz önümüzde bir kaç zorlu ay daha var" dedi. Merkel, salgın boyunca, "bu süreçten sağ salim çıkabilmek için her birimiz aktif katkı sağlayabiliriz" mesajı verdi.

Ülkede Kovid-19 vaka oranlarının artmasının ardından, federal hükümet ve eyalet hükümetleri, restoranların, barların, tiyatroların ve eğlence mekânlarının kapalı kalmasını öngören kısmi karantina süresini 20 Aralık'a kadar uzattı.

Alman hükümeti, Kovid-19 vaka sayısını, yerel sağlık yetkililerinin bir kez daha bulaşma zincirini izleyip, kırabileceği bir seviyeye çekmeye çalışıyor. Bu amaçla, vaka oranının yedi günde 100 bin kişide 50'den aza ulaşması gerekiyor.

Almanya'da ortalama yedi günlük ulusal vaka oranı Perşembe günü 138 oldu. RKI'ya göre, 20 bölge 250 ile 500 arasında bir vaka oranı gösterirken, bir bölgedeyse yedi günlük vaka oranı 629'u buldu.

Editör: İRFAN KARSLI