Gündem

Almanya'da günlük Kovid-19 vaka sayısı 20 bini aştı!

RKI'nın bildirdiğine göre virüsün yayılmasını önlemek için bir ay boyunca karantinanın uygulandığı Almanya'da Kovid-19 yüzünden ölenlerin sayısı, günlük 166 artışla toplamda 1...

Abone Ol

RKI'nın bildirdiğine göre virüsün yayılmasını önlemek için bir ay boyunca karantinanın uygulandığı Almanya'da Kovid-19 yüzünden ölenlerin sayısı, günlük 166 artışla toplamda 11 bin 96'ya çıktı.

RKI tarafından hazırlanan en son günlük durum raporunda Almanya'nın neredeyse tüm bölgelerinde 100 bin kişiye 50 vaka olan kritik eşiğin aşılarak "yedi-günlük sürede yüksek vaka sayılarının" görüldüğü belirtildi.

Enstitüye göre birçok bölgede Kovid-19 bulaşının net olarak takip edebilmek mümkün değil. Öte yandan hastaneler, mülteci ve sığınmacı merkezleri, bazı iş yerleri ile ibadet amaçlı toplantılarda ortaya çıkan küçük salgınlar, Almanya'da artan Kovid-19 vaka sayılarında önemli rol oynamaya devam ediyor.

DIVI çevrim içi yoğun bakım yatak kayıt sistemine göre Perşembe günü itibariyle yoğun bakım yatakların yüzde 75'ten fazlasının dolu olduğu Almanya'da, yeni Kovid-19 vakalarının tedavisi için kullanılabilecek sadece 6 bin 894 yoğun bakım yatağı bulunuyor.