Bilim ve teknoloji

Almanya, yollarında 1 milyon elektrikli araç bulundurma hedefine ulaştı

Almanya'nın önemli gazete zinciri Redaktionsnetzwerk Deutschland, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in "Alman yollarında bir milyon elektrikli otomobille nihai b...

Abone Ol

Almanya'nın önemli gazete zinciri Redaktionsnetzwerk Deutschland, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in "Alman yollarında bir milyon elektrikli otomobille nihai bir dönüm noktasına ulaştık" sözlerini aktardı. Altmaier, "Ulaşım sektörümüz geri döndürülemez bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanır hale geliyor" diye ekledi.

Altmaier'in bakanlığının verilerine göre, hedefe 2020 yılının sonundaki orijinal programın biraz gerisinde kalarak, Temmuz ayında 57 bin yeni kaydın yapılmasının ardından ulaşıldı. En son gelişmede nihai faktör, elektrikli araçların satın alınması için inovasyon bonusu denilen artırılmış bir sübvansiyonun getirilmesiydi. Bakanlık, primin bir yıl önce başlatıldığını ve geri ödemelerin yakın zamanda 2025 yılına kadar uzatıldığını kaydetti.

Almanya Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Andreas Scheuer, on yılın sonunda 14 milyon elektrikli aracın yollarda olmasının hedeflendiğini söyleyerek, "Ancak 2030 yılına kadar iklim hedeflerine ulaşmak için daha da iddialı olmamız gerekiyor" dedi.