BERLİN, 28 Aralık (Xinhua) Robert Koch Enstitüsü (RKI) ve Sağlık Bakanlığı'nın Pazartesi günü yayımladığı resmi rakamlara göre Almanya'da Kovid-19'a karşı aşı kampanyasının başlamasından bir yıl sonra vatandaşların yüzde 70,8'i tam doz aşı olmuş durumda. Almanya bir yılda yaklaşık 147 milyon doz aşı uyguladı. Ancak verilere göre 21,7 milyon kişi halen aşısız ve dört yaş altı dört milyon çocuk için ruhsat almış aşı bulunmuyor. Bununla birlikte Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Pazar günü yaptığı yazılı açıklamaya göre Alman hükümeti, yılın son altı haftasında 30 milyon aşılama hedefine şimdiden ulaştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir Noel pazarını ziyaret eden insanlar, 3 Aralık 2021. (Fotoğraf: Stefan Zeitz/Xinhua)

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, "Hedefimiz, önümüzdeki birkaç hafta boyunca Omicron varyantı nedeniyle hastaneye yatışları önemli düzeyde azaltmamıza imkan verecek yüksek bir hızla takviye doz kampanyasını sürdürmek" diye konuştu. RKI'nin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Pazar günü Almanya'da teyit edilmiş Omicron varyantı vakaları, önceki güne göre yüzde 17 artarak toplam sayıyı 7.225'e çıkardı. Almanya'da aşı kampanyasını bir üst seviyeye çıkarmak için genel bir aşı zorunluluğu uygulanması tartışılıyor. Ülkede sağlık çalışanlarının aşı olması zorunlu hale getirilmiş durumda.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir Kovid-19 test merkezine giren bir kişi, 15 Kasım 2021. (Fotoğraf: Shan Yuqi/Xinhua)

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI