BERLİN, 28 Aralık (Xinhua) GDV İcra Kurulu Başkanı Joerg Asmussen, evlerde, ev eşyalarında, işyerlerinde ve motorlu taşıtlarda yaklaşık 12,5 milyar euro (14,1 milyar ABD doları) tutarında hasarın sigorta ile ödendiği 2021'in, "1970'lerin başında istatistiklerin tutulmaya başlamasından bu yana en pahalı doğal afet yılı" olduğunu belirtti. GDV'ye göre, 2021'deki kayıplar, 11,3 milyar euro hasar oluşturan 2002'deki seller ve yıkıcı fırtınalar ile yine yaklaşık 11,5 milyar euroluk hasara yol açan 1990'daki kasırgalardan bile daha yüksek oldu.

Uzun vadeli yıllık ortalama değer 3,8 milyar euro. Aralık ayı ortasında, sigorta şirketi Swiss Re, bu yıl doğal afetler nedeniyle dünya çapında 105 milyar ABD doları tutarında hasar oluştuğuna yönelik bir tahminde bulundu, bu 1970'ten bu yana dördüncü en yüksek rakam. Temmuz'da sel felaketi yaşandığında ülkedeki tüm ev sahiplerinin yarısı bile doğal hasarlara karşı sigortalı olmadığı için, oluşan hasar, Almanya'da doğal afetler için zorunlu sigorta konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirmişti. Asmussen, GDV'nin "sel ve şiddetli yağmur gibi doğal tehlikeleri de kapsayan konut bina sigorta poliçelerinin olmasını" önerdiğini söyledi.

ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI ÇİN’İN TÜRKİYE’DEKİ YATIRIMLARI ÇİN’DE EĞİTİME TALEBİ ARTIRDI

Editör: İRFAN KARSLI