Bilim ve teknoloji

Almanya Başbakanı Merkel, Münih'te IAA Mobility fuarını açtı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Salı günü ülkenin güneyindeki Münih şehrinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nın (IAA Mobility) açılışını yaptı. Merkel, otomobil endüs...

Abone Ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Salı günü ülkenin güneyindeki Münih şehrinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nın (IAA Mobility) açılışını yaptı. Merkel, otomobil endüstrisinin devamlı olarak alternatif çekiş sistemleri geliştirmeye çalışmasından memnun olduğunu söyledi.

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen otomotiv fuarı IAA Mobility'nin basın tanıtımında bir BMW i Vision Circular konsept otomobili sergileniyor, 6 Eylül 2021. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)

Merkel, artık eğilimin elektromobiliteye doğru ilerlediğinin açık olduğunu, ulaşım sektörünün iklim nötrlüğüne büyük katkı sağlayabileceğini ve bunu yapması gerektiğini söyledi. "Bundan sonra bizi ne taşıyacak?" sloganıyla başlayan IAA Mobility'nin odağında elektrikli otomobilleri ve hatta bisikletleri içeren yeşil mobilite bulunuyor.

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen otomotiv fuarı IAA Mobility'nin basın tanıtımında Çin'in otomobil üreticisi Great Wall Motors'a (GWM) ait otomobil markası WEY standında iki adet WEY Coffee 01 sergileniyor, 6 Eylül 2021. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)

Geçmişten bu yana iki yılda bir Frankfurt'ta düzenlenen fuar, yeniden canlandırma çabaları kapsamında ilk kez Münih'te gerçekleşiyor. Organizatörlerin açıklamasına göre, IAA aralarında otomobil markaları ve bisiklet üreticileri ile birlikte teknoloji endüstrisindeki büyük şirketler ve tedarikçilerinin de bulunduğu yaklaşık 700 katılımcının ilgisini çekti. Fuarda BMW Group, Volkswagen ve Daimler gibi Alman şirketlerinin yanı sıra otomobil üreticisi Great Wall, yüksek teknoloji şirketi Huawei ve diğer markaların da aralarında bulunduğu Çinli katılımcılar da yer alıyor.

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı'nda (IAA) insanlar Renault standını ziyaret ediyor, 7 Eylül 2021. (Fotoğraf: Lu Yang/Xinhua)