Bilim ve teknoloji

Alman makine üreticileri Çin'deki satışların artmasını bekliyor

575 üye şirketin katıldığı yakın zamanlı anketle ilgili yorum yapan VDMA, şirketlerin yüzde 43'ünün özellikle Çin ve Kuzey Amerika'daki satış pazarlarında ilerleme beklediğini...

Abone Ol

575 üye şirketin katıldığı yakın zamanlı anketle ilgili yorum yapan VDMA, şirketlerin yüzde 43'ünün özellikle Çin ve Kuzey Amerika'daki satış pazarlarında ilerleme beklediğini ve şirketlerin yüzde 14'ünün de Çin'deki satış pazarında önemli bir gelişme olabileceğini düşündüğünü belirtti.

Genel tabloya bakıldığında, Alman mekanik ve tesisat mühendisliği sektörü 2021 yılı hakkında temkinli şekilde iyimser. Anket sonuçlarına göre her dört şirketten üçü cirolarının artmasını beklerken, büyük çoğunluğu gerçekçi olmak adına artışın tek haneli olacağını düşünüyor.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da gerçekleştirilen bauma CHINA 2020 İnşaat Makineleri, Yapı Malzemeleri Makineleri, Madencilik Makineleri ve İnşaat Araçları Uluslararası Ticaret Fuarı'nı gezen ziyaretçiler, 24 Kasım 2020. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

Önümüzdeki üç aydaki sipariş durumuyla ilgili sorulara yanıt veren firmaların yüzde 23'ü, talep tarafında iyiye gidişin devam etmesini beklediklerini söylerken, yüzde 13'ü ise durumun gerginleşeceğini ifade etti.

VDMA Şef Ekonomisti Ralph Wiechers yaptığı açıklamada, talep konusundaki güvenin "dikkate değer" olduğu ancak birçok ülkedeki yüksek enfeksiyon oranları ve kısıtlamalar nedeniyle "büyük ölçüde bir belirsizliğin" sürdüğü yorumunda bulundu.

Geçen yıl sektör için zor olurken, son çeyrekte ise bazı iyileşme işaretleri vardı. VDMA'ya göre, her beş şirketten dördü 2020 iş yılında cirolarında kayıp yaşadı ancak Eylül ayının sonundan bu yana durumu eksiden artıya çeviren şirketlerin oranı yüzde 13'ten yüzde 21'e yükseldi.