KATMANDU, 3 Eylül (Xinhua) -- Nepal'in başkenti Katmandu'da çocukların Kuse Aunsi olarak bilinen Babalar Günü'nü kutlamasını hiçbir şey engelleyemiyor. Kutlamalar sırasında çocukların çoğu Gokarna Tapınağı'ndaki Şiva mihrabında dualar ediyor. Bu kutlu günde insanlar genellikle babalarıyla buluşmak ve kaliteli vakit geçirmek üzere evlerine gidiyor ya da vefat etmiş babalarının anısına "shradh" ritüelini gerçekleştirmek üzere kutsal yerleri ziyaret ediyor. Kuse Aunsi, yaşayan ya da vefat etmiş babaları onurlandırmak için düzenlenen bir Hindu festivali.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu
Nepal'in başkenti Katmandu'da Bagmati Nehri'nin kıyısında yer alan Gokarna Tapınağı'nda Kuse Aunsi olarak bilinen Babalar Günü'nde dini ritüel gerçekleştiren insanlar, 2 Eylül 2024. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)
Nepal'in başkenti Katmandu'da Bagmati Nehri'nin kıyısında yer alan Gokarna Tapınağı'nda Kuse Aunsi olarak bilinen Babalar Günü'nde dini ritüel gerçekleştiren bir adam, 2 Eylül 2024. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)
Nepal'in başkenti Katmandu'da Bagmati Nehri'nin kıyısında yer alan Gokarna Tapınağı'nda Kuse Aunsi olarak bilinen Babalar Günü'nde dua eden bir adam, 2 Eylül 2024. (Fotoğraf: Sulav Shrestha/Xinhua)
Kaynak: rss