Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Volkswagen fabrika kapatmanın yanı sıra işten çıkarma sinyali de verdi.

BERLİN, 3 Eylül (Xinhua) -- Alman otomotiv devi Volkswagen artan maliyetlerle başa çıkmak için Almanya'daki üretim tesislerini kapatmayı değerlendirdiğini açıkladı. Alman Basın Ajansı'nın Pazartesi günkü haberine göre Volkswagen mevcut durumda hızlı biçimde karşı önlemler alınmadığı takdirde araç ve bileşen fabrikalarının kapatılmasının artık göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Şirket fabrika kapatmanın yanı sıra işten çıkarma sinyali de verdi. Volkswagen, Almanya'daki işçi sendikalarıyla 1994 yılından bu yana yürürlükte olan ve 2029 yılına kadar zorunlu işten çıkarmaları önlemeyi amaçlayan uzun süreli bir anlaşmayı iptal etmek zorunda kaldığını söyledi. Bu adım henüz çalışanlar tarafından kabul edilmiş değil.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir Volkswagen otomobil bayisindeki araçlar, 7 Mayıs 2020. (Fotoğraf: Binh Truong/Xinhua) 
Kaynak: rss