4 astronot 2 aylık gecikmeyle Dünya'ya döndü 4 astronot 2 aylık gecikmeyle Dünya'ya döndü

ZUNYİ, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Suiyang'da bulunan Shuanghe mağara ağında keşif gezisine katılan bilim insanları, Perşembe günü yaptıkları açıklamada, bu keşif ile dünyanın en uzun üçüncü mağarasının bilinen uzunluğunun 409,9 kilometreden 437,1 kilometreye çıktığını söyledi. 

Bulgu, Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan Shuanghe mağarasına yapılan 23'üncü ortak uluslararası bilimsel keşif gezisinin sonuçlanmasının ardından açıklandı. Shuanghe, Asya'nın bilinen en uzun mağarası ve dünyanın en uzun dolomit mağarası.

Fransız ve Çinli bilim insanları Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin Suiyang kentinde bulunan Shuanghe mağara ağına gidiyor,  22 Ekim 2024. (Fotoğraf: Tao Liang/Xinhua)
Fransız ve Çinli bilim insanları Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin Suiyang kentinde bulunan Shuanghe mağara ağı yakınlarında verileri kontrol ediyor, 22 Ekim 2024. (Fotoğraf: Tao Liang/Xinhua)
Bilim insanları Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin Suiyang kentinde bulunan Shuanghe mağara ağında çalışıyor, 12 Ekim 2024. (Fotoğraf: Zhao Fei/Xinhua)
Bir bilim insanı Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinin Suiyang kentinde bulunan Shuanghe mağara ağında çalışıyor, 14 Ekim 2024. (Fotoğraf: Zhao Fei/Xinhua)
Kaynak: rss