New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor

BEİJİNG, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi için Çin'de bulunan Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame ile bir araya geldi.

İki ülke lideri Perşembe günü gerçekleşen görüşmede ikili ilişkilerinin kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığı seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

İki taraf Çin Cumhurbaşkanı Xi tarafından önerilen üç küresel inisiyatifin uygulanmasına yönelik bir ortak açıklama yayımladı.

2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi'nde iki ülke, Küresel Kalkınma İnisiyatifi'nin uygulanması, Çin'e bal ihracatı, bilgi, iletişim ve habercilik gibi alanlarda birçok ikili işbirliği belgesi imzaladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi için Beijing'de bulunan Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame ile Büyük Halk Salonu'nda bir araya geldi, 5 Eylül 2024. (Fotoğraf: Yao Dawei/Xinhua)
Kaynak: rss