Gündem

Aktif vaka sayısı sıfır olan Avustralya'nın Victoria eyaletinde Kovid- 19 salgını resmen sona erdi!

Bu, şiddetli geçen ikinci dalganın resmi olarak bitişine işaret ediyor. Victoria'daki vakalar Ağustos ayının başlarında gü...

Abone Ol

Bu, şiddetli geçen ikinci dalganın resmi olarak bitişine işaret ediyor.

Victoria'daki vakalar Ağustos ayının başlarında günde 700'ün üzerine çıkarak zirve yapmıştı ancak eyalet genelinde uygulanan ve ardından sona eren karantinayla durum kontrol altına alındı.

Basın toplantısında konuşan Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, "Eyaletimizde şu an aktif koronavirüs vakası yok. Son aktif vaka da virüsten temizlendi ve hastaneden taburcu edildi" diyerek ekledi:

"Bu önemli bir gün ve her bir Victoria'lı ikinci dalganın bertaraf edilmesine yaptığı katkı nedeniyle gurur duymalı."

Öte yandan Avustralya'nın kuzeydoğusundaki Queensland eyaleti, dört ayın ardından 1 Aralık itibarıyla Yeni Güney Galler eyaletinin başkenti Sidney sakinlerine yeniden kapılarını açacağını duyurdu.

Karar, Yeni Güney Galler'in art arda 28 gün boyunca menşei bilinmeyen yerel vaka tespit etmemesinin ve eyalet liderleri arasında kapatmaların ne kadar süreceğine dair yaşanan uzun süreli gerginliğin ardından geldi.

Basın toplantısında kararı duyuran Queensland Eyalet Başbakanı Annastacia Palaszczuk, eyaletin Victoria sakinlerine de aynı tarihte kapıları açmayı umduğunu söyledi.

Palaszczuk, "Umuyorum ki aynı şeyi Victoria için de yapacağız. Bugünkü ve yarınki vaka sayılarına bakacağız ve böylece bu duyuru yapabileceğiz" dedi.