Bilim ve teknoloji

Airbus ve AVIC işbirliğiyle Çin'de A320 gövde donanımı projesi başlatıldı

Avrupalı uçak üreticisi, projenin Airbus'ın Çin'deki tedarik zincirinin bir uzantısı olduğunu ve Airbus ile Çin arasındaki endüstriyel işbirliği için bir milat olduğunu ifade...

Abone Ol

Avrupalı uçak üreticisi, projenin Airbus'ın Çin'deki tedarik zincirinin bir uzantısı olduğunu ve Airbus ile Çin arasındaki endüstriyel işbirliği için bir milat olduğunu ifade etti. "Bu proje Çin-Avrupa işbirliğinde yeni bir mihenk taşı ve Airbus'ın Çin'deki yerelleştirilmesi ve dikey entegrasyonu için ileriye doğru atılmış bir adım" diyen Airbus Çin'in operasyon şefi Michel Tran Van, projenin Çin'in havacılık aktörlerinin üretim kapasitesi ile Airbus'ın Çin'e yönelik uzun vadeli taahhütünü ortaya koyduğunu ifade etti.

Airbus A320 gövde donanımı projesi, AVIC Xi'an Hava Araçları Sanayi Grubu Limited Şirketi'nin bir yan kuruluşu olan AVIC Xi'an Hava Araçları Sanayi Uluslararası (Tianjin) Şirketi (AVIC XAT) tarafından üstlenildi. Tamamlanan gövdeler, uçakların son montajı için Tianjin'deki Airbus A320 Nihai Montaj Hattı Asya'ya gönderilecek. AVIC XAT'e göre, ilk teslimatın bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanması, 2024 yılına kadar aylık üretim kapasitesinin 6 uçak gövdesine ulaşması ve Tianjin'deki Airbus Nihai Montaj Hattı'nın üretim hızına ulaşması bekleniyor.