Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Perşembe günü yapılan açıklamada, Kovid-19 pandemisi nedeniyle kapanma ve getirilen seyahat kısıtlamalarının, Fransa ve Hollanda ortak sermayeli havayolu şirketini "bugüne kadar deneyimlediği en şiddetli krize" sürüklediği belirtildi.

Air France-KLM CEO'su Benjamin Smith, basın açıklamasında, "2020 yılı, Air France-KLM Grubu'nu, hava taşımacılığı sektörünün deneyimlediği en şiddetli kriz ile sınadı" ifadesini kullandı.

Havayolunun yıl boyunca net zararı, esas olarak "seyahat kısıtlamalarının artırılması, sınırların kapanması ve kurumsal seyahat eksikliğinden" kaynaklandı. Bu, yolcu sayısında yüzde 69'luk düşüşe ve uçuş kapasitesinin ise kriz öncesi seviyesinin yüzde 46'sına gerilemesine yol açtı.

Air France-KLM

Açıklamaya göre, Air France-KLM'nin kazancı, 2020 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59'luk düşüşle 11,1 milyar euroya geriledi. Ülkenin faaliyet kaybı ise 4,5 milyar euro seviyesinde gerçekleşti. Bu da 2019 yılı mali sonucuna göre 5,7 milyar euro düşüş anlamına geliyor.

Havayolundan yapılan açıklamada, "2020, havayolu sektörü ve Air France-KLM için eşi görülmemiş bir yıl oldu: Ocak ve Şubat aylarında iyi bir başlangıç olmuştu; ikinci çeyrekte ise geri dönüş uçuşlarıyla dünya genelinde kapanma yaşandı, bunu uçuş trafiğinin yaz aylarında kaldığı yerden devam edeceği umudu takip etti ve son çeyrekte Noel döneminde artan seyahat kısıtlamaları ve hafif bir uçuş trafiği görüldü" denildi.

Havayolu şirketi, kapanma ve seyahat kısıtlamaları halen devam ettiği için, 2021 yılının ilk çeyreğinin de "zorlu geçmesini" bekliyor. Smith yaptığı açıklamada, "2021 yılına, aşılama büyük ölçekte uygulanır uygulanmaz ve sınırlar tekrar açılır açılmaz bu yıl uçuş trafiğinde iyileşme olacağı beklentisiyle girdik" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI