Bilim ve teknoloji

Afrikalı kadın ve kız çocuklarının dijital okuryazarlıkları Huawei'nin desteğiyle arttı

NAİROBİ, 30 Aralık (Xinhua) -- Huawei, Kenya'nın başkenti Nairobi'de Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Sahra-Altı Afrika bölgesinde dijital beceriler konusunda cinsiyet ayrımı...

Abone Ol

NAİROBİ, 30 Aralık (Xinhua) -- Huawei, Kenya'nın başkenti Nairobi'de Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Sahra-Altı Afrika bölgesinde dijital beceriler konusunda cinsiyet ayrımını kaldırma hedefine bağlı olduğunu söyledi. Huawei, "Gelecek İçin Tohumlar" adını verdiği amiral gemisi programında, kadın ve kız çocuklarına özel Bilgi ve İletişim Teknolojisi (BİT) eğitimi verilmesinde Afrika hükümetleriyle ortaklık yaptı.

Huawei'nin açıklamasına göre, şimdiden aralarında Kenya, Uganda, Gana ve Malavi'nin de bulunduğu 14 Sahra-Altı Afrika ülkesi BİT ile ilişkili konularda 200'ün üzerinde kadına eğitim verilmesi girişimine katılarak destek oldu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Önemli bir kilometre taşı olarak görülen program, Afrika'nın sektördeki hızlı büyümesi sürerken, dijital ekonomi çağına hazır olmalarına yardımcı olmak için 5G, bulut bilişim ve Yapay Zeka gibi gelişmekte olan teknolojilere katılan kız çocuklarının sayısını artırmaya odaklanıyor." Açıklamada, programın başarısının, kadın ve kız çocukları için ICT eğitimine katılan Güney Afrika, Kenya, Nijerya ve Gana'nın da aralarında bulunduğu 25 Afrika ülkesinin desteğiyle gerçekleştiği ifade edildi.