Adesina, Nijerya'nın ekonomik merkezi Lagos'taki Xinhua ofisine Salı günü gönderilen açıklamada, Afrika'ya ulaşan Kovid-19 aşılarının yetersizliğini kınadı. Afrika Kalkınma Bankası tarafından yayımlanan açıklamada Adesina, "Afrika için küresel dayanışmaya ve aşı adaletine ihtiyacımız var" dedi.

AfDB Başkanı, birçok zengin ülke nüfuslarını iki kez aşılamaya yetecek kadar aşıya ulaşabilirken, Afrika ülkelerinin şimdiye kadar elde edebildikleri aşılar için temelde Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) COVAX girişimine bel bağlamasının yarattığı keskin uçurumun altını çizdi. "Sürü bağışıklığının yüzde 60'ına ulaşmaktan çok uzaktayız ve ne yazık ki, bu hızla gidersek buna önümüzdeki bir ya da iki yılda ulaşabileceğimizi de sanmıyorum. Bu nedenle Afrika'nın aşıya erişimini iyileştirmemiz gerekiyor. COVAX muhteşem bir iş çıkarıyor ancak daha fazlasına ihtiyacımız var. Yeterli miktarda aşıya hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde ihtiyacımız var."

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Editör: İRFAN KARSLI