Sağlık

Afganistan'da 9,9 milyon çocuğa çocuk felci aşısı yapılıyor

Beş günlük kampanya, 2020 yılında Afganistan'da 56 çocuk felci vakası tespit edilmesi üzerine başlatıldı. Kovid-19 salgını ve devam eden isyan ve çatışmalar nedeniyle aşılama...

Abone Ol

Beş günlük kampanya, 2020 yılında Afganistan'da 56 çocuk felci vakası tespit edilmesi üzerine başlatıldı. Kovid-19 salgını ve devam eden isyan ve çatışmalar nedeniyle aşılama ekiplerinin erişemediği bölgelerde yaşayan milyonlarca çocuğun devam eden aşılama kampanyasına katılamama ihtimali, dağlık ülkede bulaşıcı hastalığı ortadan kaldırma çabalarının önünde bir engel oluşturuyor.

Afganistan'ın doğusundaki Gazne şehrinde bir sağlık çalışanı, çocuk felci aşı kampanyası sırasında bir çocuğa aşı yapıyor, 20 Ocak 2021. (Fotoğraf: Rohullah/Xinhua)
Afganistan'ın Jawzjan eyaletindeki Aqcha'da bir sağlık çalışanı çocuk felci aşı kampanyası sırasında bir çocuğa aşı yapıyor, 17 Ocak 2021. (Fotoğraf: Mohammad Jan Aria/Xinhua)
Afganistan'ın Jawzjan eyaletindeki Aqcha'da bir sağlık çalışanı çocuk felci enfeksiyonuna yakalanmış bir çocuğa yardım ediyor, 17 Ocak 2021. (Fotoğraf: Mohammad Jan Aria/Xinhua)