Politika

Afgan Sözcü: Çin destekli gıda erzakı Afganistan'ın vilayetlerine gönderildi

KABİL, 23 Ocak (Xinhua) Hakkani, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, 440 ton pirinç de dahil olmak üzere gıda malzemelerin 20 kamyonla en zor durumdaki 10 vilayete gönderildiğini du...

Abone Ol

KABİL, 23 Ocak (Xinhua) Hakkani, Xinhua'ya yaptığı açıklamada, 440 ton pirinç de dahil olmak üzere gıda malzemelerin 20 kamyonla en zor durumdaki 10 vilayete gönderildiğini duyurdu. Sözcü ayrıca, Çin destekli insani yardım gıda sevkiyatlarının önümüzdeki günlerde diğer vilayetlere de gönderileceğini belirtti. Afganistan'a Çin tarafından hibe edilen çok sayıda insani yardım malzemesinin geldiğini hatırlatan Hakkani, bakanlığın da ülkedeki 34 vilayetteki savunmasız insanlara bu yardımı gönderdiğini söyledi. Sözcü, yaptığı insani yardımlardan dolayı Çin'e teşekkür etti. Afgan vilayetlerindeki binlerce muhtaç insana son dönemlerde Çin destekli yardımlar yapıldı.

Faryab Vilayeti Müdürlüğü Başkanı Saifuddin Jahadi Xinhua'ya yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Faryab vilayetinin başkenti Maimana'daki Mülteciler ve Geri Dönüş Vilayet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan ankete katılarak kayıt yaptıran 1.100 muhtaç insanın, yardım paketlerini 10 Ocak'ta aldığını belirtti. Yetkili, gıda dışı paketlerde ise battaniye, kaban ve banyo sabunlarının bulunduğunu söyledi. Bölge sakinlerinden Attiqullah, yardım paketini aldıktan sonra Xinhua'ya yaptığı açıklamada, "Çin'e yardımları için minnettarım. Kış mevsimindeki yardım, bu soğuk ve zor günlerde birçok sorunumuzu çözdü. Çin halkı uzun zamandır bizim için iyi bir komşu ve dost" dedi. Kunduz vilayetinin Kültür ve Enformasyon Müdürlüğü Başkanı Matihullah Rohani'ye göre, vilayetteki yaklaşık 300 kişi de 10 Ocak'ta benzer yardım paketlerini aldı. Taliban'ın 2021'in Ağustos ayı ortasında Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinden bu yana fakirleşen ülke, ekonomik sorunlar yaşıyor. Çin son zamanlarda Orta Asya ülkesine, gıda maddeleri, Kovid-19 aşıları ve kışlık kıyafetler de dahil olmak üzere bir dizi insani yardım gönderdi.