Açıklamada testin, bu sivil helikopter modelinin uçuşa elverişlilik sertifikasyon testlerini alması için önemli bir adım olduğu belirtildi. AC352, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinde bulunan Jiansanjiang havalimanında düşük sıcaklıkta uçuş testiyle aero motor performansı üzerinde diğer testleri gerçekleştirdi.

29 gün süren uçuş testlerinde AC352, 33 uçuş saati ve 54 uçuş hareketi gerçekleştirdi. Düşük sıcaklıkta bir ortamda eksi 30 santigrat derece sıcaklıkta performansını doğrulamak için ilgili 29 konuyu tamamladı. AVIC Harbin Hava Taşıtı Endüstrisi tarafından geliştirilen AC352, orta büyüklükte çift motorlu bir genel amaçlı helikopter. 7,5 tonluk maksimum kalkış ağırlığı ve maksimum bin kilometre menzil ile 16 yolcu taşıyabiliyor. AVIC, bir sonraki adımda profesyonellerin AC352'nin performansını normal bir ortamda doğrulayacaklarını kaydetti.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Editör: İRFAN KARSLI